Kirja

Kirja

Mikko jätti tänne paljon. Taiteensa, elämänasenteensa, arvonsa, tapansa katsoa maailmaa.”
-Anni Valtonen, kirjailija ja Mikon sisko

MIKKO VALTONEN
Elämän eränkävijä (2022)

Elämän eränkävijä kirja

Pohjois-Savossa Siilinjärvellä kasvanut, Lapinlahdelle asettunut kuvataiteilija Mikko Valtonen tunnetaan iskevistä sarjakuvistaan ja suurikokoisista värikkäistä maalauksistaan. Valtosen omintakeinen taide kommentoi ihmisyyden eri puolia usein huumorin värittämänä. Tarkastelussa on erityisesti miehen elämä.

Mikon taiteessa on samaan aikaan monta asiaa: viisautta, herkkyyttä, elämän ymmärrystä. Se menee suojakerroksen läpi ja saa aikaan jonkun primitiivisen reaktion.”
-Jenni Kokander, näyttelijä ja kirjailija

Mikko Valtonen – Elämän eränkävijä kirja on saatavilla sähköpostitilauksella avaltonen70(a)gmail.com ja Kuopion Taidemuseon myymälässä.

Anni Valtonen

Anni Valtonen (s. 1970) on Maailman Kuvalehden päätoimittaja, Helsingin Sanomien kirjallisuuskriitikko, perheenäiti ja joogan harrastaja. Pohjois-Savossa kasvanut Valtonen opiskeli Tampereen yliopistossa. Hän lähti nuorena Latinalaiseen Amerikkaan ja elämä asettui vuosiksi kahden maanosan välille. Valtonen asuu nykyisin Helsingin Lauttasaaressa, jossa hänellä on myös pieni kesämaja. Valtonen on julkaissut aiemmin kaksi tietokirjaa: Uusia suomalaisia (Like, 2014) ja Elämäni Kolumbia (Like, 2020).

Anni Valtonen
Kuva: Kerttu Malinen